2013. november 18., hétfő

Valahol Afrikában

- Állj! Azonnal állítsd meg az autót! - Kiáltja Jack, elveszi a távcsövet a szemétől, és megtörli izzadó homlokát. - Fordulj vissza, ezt meg kell néznem közelebbről!
Az asszisztense szó nélkül megfordul és várakozóan néz a főnökére. Megszokta már, hogy a filmrendezőnek a legképtelenebb kéréseit is teljesítse, mert ha nem így tett, akkor olyan dühkitörés következett, hogy ott kő kövön nem maradt. Így most sem ellenkezik, hanem arra fordul, amerre Jack mutatott.
Éppen egy kis falun haladtak át az afrikai vadon kellős közepén, egy vadászatról tartottak vissza a szállásukra. Az amerikai filmesek ajándékba kapták az utazást egy afrikai állam új, éppen megalakult kormányától, akik bíztak abban, hogy az amcsik a következő filmjüket itt forgatják, jelentős bevételeket hozva ezzel az országnak. Úgy látszik, a főnöknek már meg is van a témája, gondolta Jim. Olyankor remeg így az orrcimpája, amikor nagy sztorit szimatol.
Lassan halad a keskeny földúton, amikor eléri az út végét, kérés nélkül megállítja az autót. Már látja, mit szúrt ki magának Jack. A látvány őt is lenyűgözi. A takaros kis ház előtt egy kislány eszik, mellette egy hatalmas oroszlán lefetyel valamit egy óriási tálból.
- Szenzációs - nézi őket Jack megbabonázva. - Ez kell nekem! A nézők imádni fogják. A lány és az oroszlán. Egy árva kislány a vadonban, akit oroszlánok nevelnek fel. A modern Maugli. A nők özönleni fognak. Lesz benne romantika, dráma. Az eredeti szülők majd előkerülnek a végén, akik elveszítették egymást, amikor repülőszerencsétlenséget szenvedtek…
És csak pörög tovább az agyában a film, amikor rádörren egy mély hang:
- Mit akar itt?
Megfordul, és meglátja a tagbaszakadt férfit, aki nem visel mást, csak egy ágyékkötőt.
- Mit bámulja annyira Jennyt? - Lép közelebb fenyegetően.
- Azért jöttem, hogy megvegyem az oroszlánt - Jack nem teketóriázik, rögtön a tárgyra tér.
- Zimbó nem eladó. A családhoz tartozik - rázza a fejét az afrikai férfi.
- Öt milliót adok érte. Dollárban - alkudozik a rendező.
- Nem, és most menjen innen, amíg szépen mondom - emeli fel a hangját a férfi, mire Zimbó felnéz a tányérjából, és nedves bajusza alól fenyegetően morogni kezd.
- Oké, értem - hátrál vissza Jack a kocsiba. - Nyugalom, már itt sem vagyunk. Jim, indíts!
Nem kell kétszer mondania, az autó repülőstarttal indul, csak úgy porzik utána az út. Jim tudja, hogy a főnöke nem adja fel, ezért megjegyzi az odavezető utat. Jól tette, mert másnap ismét útra kelnek, a vadászat célpontja ezúttal az oroszlán.
- Már megint itt van? Mondtam már, hogy Zimbó nem eladó! - Förmed rögtön az autóból kiszálló Jackre a bennszülött.
- Az új kormánynak erről más a véleménye! - Mosolyog fölényesen Jack, és átadja a címeres levelet.
Szavainak nyomatékot ad a hátsó ülésen trónoló két fegyveres katona.

A fenti történetet ez a kép ihlette.

3 megjegyzés: